Hvordan tilgivende en jukseksamen vil gi deg tilbake din makt

Finner du muligheten til å tilgi din exs utroskap om så sannsynlig at helvete fryser over?

Faktisk er den harde virkeligheten tilgjenge noen som har skadet deg (spesielt hvis du bryr deg dypt for denne personen) så vanskelig et prospekt som tanken på å kutte ut en av dine egne lemmer.

Det som er enda mer skremmende er den oppfatningen som du må bestemme deg for å tilgi hvis du vil ta tilbake din makt – og livet ditt.

Vennligst forstå, jeg skjønner hvor vanskelig det kan være å høre dette. Personlig pleide jeg å være en olympisk gullmedaljeutfordrer når det gjaldt pleieavvær.

Å holde seg på grudges tar en følelsesmessig avgift. Du tenker på din ekss affære igjen og igjen. Venstre ukontrollert din vrede vil få vannfrø av hat, sinne og mistillit i din sjel.

Du risikerer å fremmedgjøre de nærmeste til deg, samtidig som du truer enhver mulighet for fremtidig lykke i nye relasjoner.

Tilgivelse er den eneste måten å frigjøre deg fra smerten og ta full kontroll over livet ditt. Men det er viktig å huske at du tilgir din eks, betyr ikke at du tolererer det de gjorde for deg.

Egentlig handler det ikke om din eks. Tilgivelse bestemmer at du ikke lenger tillater det som skjedde i det siste for å kontrollere livet ditt.

Det er også viktig å huske på at tilgivelse er en prosess. Det første trinnet i prosessen er å bestemme seg for å gi slipp på vondt fra fortiden. Følgende er trinn for å hjelpe deg å begynne reisen til tilgivelse til helbredelse:

Pinke nøyaktig hva dine følelser er, og bekreft dem.
Snakk med nær familiemedlemmer eller venner om dine følelser. Også, mange finner det nyttig å skrive dem ned.
Ta beslutningen om å gi slipp på smerten og din sinne med den.
Om nødvendig, konfronter din eks og la dem spesifikt vite hvordan deres svik gjorde deg til å føle. Det hjelper å bli hørt.

Lytt til partneren din og prøv å forstå deres perspektiv. Du trenger ikke å være enig med det, men du trenger å høre det.

La partneren din vite at du tilgir dem. Hvis det var noe du gjorde for å bidra til problemet, be om tilgivelse.
Godta realiteten at partneren din kanskje ikke søker eller aksepterer tilgivelse. Det er ok, igjen handler det om at du slipper å gå og fortsette.

Vær oppmerksom på at du ikke trenger å konfrontere eks, hvis dette ikke er mulig uansett grunn. Nøkkelen er å identifisere følelsene dine, erkjenne dem og la dem gå. Ofte er det alt som kreves for å sette deg på vei til helbredelse.

Tror du at kvinner er mer tilbøyelige til å tilgi utroskap enn menn? Vennligst del dine følelser med samfunnet ved å kommentere nedenfor! Takk.