Hvordan Love Addiction kan ødelegge forholdet ditt

Å være forelsket kan få deg til å føle deg som om du kan erobre verden. Solen virker lysere og roser synes røde. Det er en følelse som får deg til å tro at det ikke er noe du ikke kan gjøre. Lidenskapen du føler for din partner brenner hvit-hot.

Og det kan også ødelegge forholdet ditt.

Lyder absurd, ikke sant? Jeg er enig i starten den gjør, men la oss grave litt dypere. Når du først blir forelsket, blir det ofte beskrevet som «lovesick».

Det er på grunn av de to viktigste kjemikaliene som er involvert: dopamin, et fornøyelsesinducerende hormon og norepinefrin, et hormon som ligner på adrenalin som øker spenningen. Når de kombinerer seg i vårt system, er effekten den heady rush vi opplever når vi først blir tiltrukket av noen.

Imidlertid er dette rush av sterke følelser ikke permanent, så når det naturlig vanser, er det mange som har en tendens til å tro at noe er galt i deres forhold.

Så disse personene oppsøker andre relasjoner for å gjenvinne den svimlende følelsen av glede og ekstase. På en måte har de blitt avhengige av at de er forelsket. De forlater mange lovende relasjoner i sin barndom for å hoppe rundt fra person til person i håp om å få sitt neste «fikse».

I virkeligheten er modne relasjoner de der førsteskapsforløpet har blitt erstattet av en varig lidenskap. Denne lidenskapen er bygget på et solid fundament av dyp forpliktelse og fullstendig aksept begge parter har for hverandre.

Par i modne relasjoner forstår også at deres følelser av intens lidenskap kan ebb og flyte, men deres felles verdier, tillit, respekt, aksept og kjærlighet til hverandre er sementet som knytter dem sammen.

Etter din mening, hva er noen andre forskjeller mellom ung og moden kjærlighet? Vennligst del dine tanker med oss ​​ved å legge igjen en kommentar nedenfor!