7 tegn du er om å møte kjærligheten i livet ditt

De gamle teoriene står i motsetning til likhet med «motsetningene tiltrekker» teorien om hva som best gir forholdsstabilitet. Begge vurderte nærhet et pluss: Folk som bor i nærheten av hverandre deler ofte andre viktige forbindelser på grunn av de faktorene som fører til nabolagdannelse og stabilitet. Med andre ord, noen fra nedover gaten vil sannsynligvis dele din sosiale status, familieinntekt og kanskje rase eller etnisitet. Disse faktorene kan bringe folk sammen på rent sosiologiske grunnlag, men noen ganger også føre folk til å dele like psykologiske egenskaper.

Det var da imidlertid. Vi kan nå utforske virtuell nærhet på måter som aldri har vært mulig. Spørsmålet er om de omskrevne reglene for møtepartnere endrer måten vi spiller forholdsspillet på. Forskjellige nylige studier som undersøker forholdsdannelse, ser på faktorer som «relasjonsorientering» – ønsket om å ha et forhold i det hele tatt (DeCouto & Hennig, 2015) og altruisme, eller en vilje til å gi seg selv til å hjelpe andre (Stavrova & Ehlebracht, 2015). I en fascinerende studie av nettbasert forholdsformasjon klarte Kotlyar og Ariely (2013) å studere nonverbal cues på et online datingside gjennom bruk av avatarer.

Det kan ikke foreligge data for øyeblikket for å undersøke spørsmålet om hvilken type forholdsformasjon som best legger et par på vei til langsiktig tilfredsstillingsstabilitet. Men vi kan finne noen spennende hint i en undersøkelse som ble publisert i UK Daily Mail, som brukte en online billettservice, Eventbrite. Vi kan anta at siden brukerne ikke var spesielt søker en kompis, som på et online datingside, ville resultatene strekke seg fra ekte til virtuelle måter å møte. Studien var åpenbart ikke peer-reviewed, men det kan gi impulsen til en fremtidig vitenskapelig etterforskning.